• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні кількість дітей, які отримали планове щеплення, нижче рекомендованої - МОЗ

    Опубликовано: 2023-04-10 17:00:21

    Рівень профілактичних щеплень проти 10 інфекційних захворювань, що передбачений Національним календарем, нижче за необхідний, хоча їх можна отримати безкоштовно у сімейного лікаря чи педіатра, зазначає МОЗ у Facebook, пише УНН.

    Деталі

    "Рівень охоплення рутинними щепленнями є нижчим за рекомендовані ВООЗ", - вказали у МОЗ.

    За підсумками двох місяців 2023 р., щеплення проти туберкульозу (БЦЖ) пройшли 13,2% (від річного плану) дітей, одну дозу щеплення проти кору, паротиту, краснухи (КПК) – 15,6%, отримали три дози проти поліомієліту – 15,2%. Необхідний показник за підсумками двох місяців поточного року має становити щонайменше 17% від річного плану, наголосили у МОЗ.

    "Вакцини проти цих та інших захворювань, внесені до Національного календаря, в Україні є. Усі вони якісні та безпечні. Тож закликаємо батьків перевірити вакцинальний статус своїх дітей і надолужити пропущені щеплення", - підкреслює МОЗ.

    Дитина може отримати профілактичні щеплення у закладі охорони здоров’я, що має договір з Національною службою здоров’я України, без укладеної декларації про медичне обслуговування.

    Доповнення

    У Центрі громадського здоров'я дали поради, як батькам захистити дитину 5-11 років від COVID-19. Там вказують, що один з найбільш ефективних та доступних для маленьких українців методів - щеплення.

    Антоніна Гороховська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.