• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Енергетика, АЗС та супермаркети: перелік топ-100 компаній за обігами у 2022 році

    Опубликовано: 2023-04-06 09:00:24

    Опендатабот проаналізував, які підприємства в країні змогли наростити оберти у 2022 році, а у яких галузях зафіксовано найбільший спад.

    Майже половина компаній у переліку лідерів українського бізнесу працюють у сфері торгівлі: оптової — 35% та роздрібної — 10%. На другому місці — підприємства, задіяні у сфері постачання електроенергії та газу — їх 17%.

    Топ компаній
    Топ українських компаній за обігами очолює Нафтогаз, до трійки лідерів також потрапили АТБ та Д.Трейдинг — компанія, що продає електроенергію, газ, вугілля тощо. У перелік також потрапили такі компанії, як Сільпо, WOG та ОККО.

    Переважна більшість компаній з переліку змогли збільшити власну виручку за 2022 рік у порівнянні з 2021 роком. Потужний рост зафіксовано у бізнесів, що працюють у галузях:

    постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (переважно державні компанії)
    у частини підприємств оптової торгівлі (до яких належать, зокрема, мережі АЗС);
    компанії з видобування вугілля, виготовлення металопродукції та її продажу.

    За рік найбільше зросли показники таких компаній, як Енергоатом, Нафтогаз трейдинг, ОККО, Укрспецекспорт та у кількох регіональних представництв ДТЕК: ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ та ЗАХІДЕНЕРГО.

    А ось менш вдалим був рік у бізнесів, що працюють у сферах наземного та трубопровідного транспорту й телекомунікацій. До того ж значних збитків зазнала частина металургійних підприємств, знищених внаслідок бойових дій.

    Ярослав Голобородько

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.