• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розвідка США розсекретить дані щодо походження Covid-19, – Байден

    Опубликовано: 2023-03-22 10:00:03

    Президент США Джозеф Байден підписав закон, згідно з яким розвідка має розсекретити наявні у неї дані про походження Covid-19. Про це 20 березня повідомила пресслужба Білого дому.

    "Я поділяю бажання Конгресу оприлюднити якомога більше інформації про походження коронавірусної хвороби 2019 (Covid – 19). У 2021 році я наказав розвідці використовувати всі наявні інструменти для розслідування походження Covid - 19, і ця робота триває. Нам потрібно зрозуміти походження Covid - 19, щоб краще запобігти майбутнім пандеміям", — зауважив американський лідер.

    Адміністрація Байдена продовжить переглядати всю секретну інформацію, що стосується походження Covid - 19, включаючи потенційні зв'язки з Інститутом вірусології Уханя.

    "Впроваджуючи цей закон, моя адміністрація розсекретить і поширить інформацію, наскільки це можливо, відповідно до моїх конституційних повноважень щодо захисту від розголошення інформації, яка може завдати шкоди національній безпеці", — уточнив президент США.

    Нагадаємо, у ВООЗ переконані, що в 2023 році можна буде оголосити про закінченні пандемії Covid -19. Однак там додають, що питання про те, як почалася пандемія, залишається без відповіді. Через відсутність співпраці з боку Китаю невідомо, як бути прозорими в обміні даними, проводити необхідні розслідування та ділитися їх результатами.

    Ще у 2021 році ВООЗ заявила, що витік COVID-19 із лабораторії вкрай малоймовірний. Вчені дійшли висновку, що хвороба, ймовірно, передалася людям від кажанів. Однак після критики звіту голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус визнав, що виключати лабораторний витік передчасно.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.