• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депутати ЄС: Кремль посилює тиск на Молдову, потрібно прискорити її прийняття до Євросоюзу

    Опубликовано: 2023-03-16 16:30:11

    Через те, що Кремль посилює спроби дестабілізувати Молдову, переговори про вступ країни до Євросоюзу мають розпочатися вже цього року. Про це заявили депутати Європарламенту на дебатах, присвячених загостренню ситуації у Молдові, повідомляє NewsMaker.

    Депутатка Кармен Аврам (Румунія) сказала, що Росія діє в Молдові "за знайомим шаблоном" – "створюються дестабілізувальні ситуації, активізуються проросійські угруповання, самопроголошене керівництво в Придністров'ї стає дедалі більш непередбачуваним". На її думку, те, що "Кремль почав поспішати", має спонукати Євросоюз прискорити початок переговорів щодо вступу Молдови.

    Депутат Юозас Олекас (Литва) заявив, що ЄС має надавати Молдові не лише економічну та гуманітарну, але й військову допомогу, якщо знадобиться, щоб країна"могли захищати свій вибір".

    Депутат Дачіан Чолош (Румунія) вважає, що ЄС має допомогти уряду Молдови вистояти у кризовій ситуації, "щоб провокації Путіна провалилися".

    Депутат Андрюс Кубілюс (Литва) підкреслив, що ЄС може "допомогти Молдові вистояти в ситуації гібридної війни", якщо вже цього року розпочне переговори про її вступ до ЄС. "Путін має знати, що він програє і в Україні, і у Молдові", – сказав він.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.