• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лукашенко посадив у в'язницю на 10 років лауреата Нобелівської премії

    Опубликовано: 2023-03-06 15:30:16

    У Білорусі засудили до 10 років ув'язнення лауреата Нобелівської премії миру 2022 року Алеся Біляцького. Про це повідомляє правозахисна група "Вясна".

    Підконтрольний диктатору Олександру Лукашенку суд заявив, що Біляцький винен у "контрабанді" та "фінансуванні протестів".

    Нобелівський лауреат Біляцький очолює групу Вясна, разом із ним засудили заступника голови Вясни Валентина Стефановича (засудили у 9 років позбавлення волі), координатора кампанії "Правозахисники за вільні вибори" Володимира Лабковича (7 років позбавлення волі) та правозахисника Вясни Дмитра Соловйова (8 років позбавлення волі заочно).

    За версією звинувачення, правозахисники з квітня 2016-го по липень 2021 року для фінансування протестної діяльності організації Вясна переводили в готівку гроші, отримані від різних структур і фондів, і привозили їх до Білорусі.

    Зокрема, правозахисників звинувачують у сплаті штрафів, сплаті рахунків за харчування в ізоляторах, сплаті послуг адвокатів для протестувальників.

    Наталія Медведєва

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.