• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індія лідирує у світі з обмеження доступу до інтернету п'ятий рік поспіль

    Опубликовано: 2023-03-03 17:00:57

    За минулий рік Індія вимикала інтернет найбільшу кількість разів у світі, про це повідомив у наглядовий орган з інтернет-адвокації Access Now, передає УНН з посиланням на Reuters.

    Деталі

    Зі 187 відключень інтернету в усьому світі, які зареєструвала Access Now, 84 відбулися в Індії, у тому числі 49 у Кашмірі. Про це йдеться у звіті нью-йоркської групи із захисту цифрових прав
    .
    "Влада Кашміру переривала доступ до інтернету не менше 49 разів через політичну нестабільність і насильство, у тому числі низку з 16 одночасних наказів про триденне відключення мережі в січні та лютому 2022 року", — повідомили у звіті наглядового органу.

    Доповнення

    Хоча Індія знову стала світовим лідером за кількістю відключень інтернету, минулого року вперше з 2017 року в країні було менше ніж 100 відключень мережі.

    До цього, Україна є другою країною у списку за кількістю відключень інтернету. Все через повномасштабне вторгнення рф. Російські військові відключали доступ до інтернету не менше ніж 22 рази після початку повномасштабної війни.

    "Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну російські військові відключали доступ до інтернету не менше 22 разів, беручи участь у кібератаках та навмисно руйнуючи телекомунікаційну інфраструктуру", — йдеться у звіті наглядового органу.

    За Україною у списку йде Іран. У цій країні влада ввела 18 відключень інтернету у відповідь на демонстрації проти уряду.

    Поліна Харченко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.