• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВМС Британії та США у Перській затоці конфіскували контрабандну зброю з Ірану

    Опубликовано: 2023-03-03 13:00:22

    Королівські військово-морські сили Великої Британії затримали в Перській затоці судно, яке перевозило контрабандну зброю з Ірану. Про це повідомляє  5-й флот США та Royl Navy.

    Як зазначається, катер, що рухався з боку Ірану, був виявлений американським безпілотником.

    За судном пішов гелікоптер фрегата Королівського флоту HMS Lancaster, катер спробував повернутися до територіальних вод Ірану, але був зупинений.

    На борту катера британські військовослужбовці виявили російські протитанкові керовані ракети 9М133 "Корнет", відомі в Ірані як Dehlavieh.

    Також на борту були невеликі стабілізатори, які ВМС США ідентифікували як реактивні лопаті балістичних ракет середньої дальності.

    Імовірно, вантаж призначався для єменських повстанців-хуситів.

    Резолюція ООН забороняє постачання зброї повстанцям-хуситам в Ємені, яких підтримує Іран. Тегеран давно заперечує, що озброює повстанців, попри речові докази, численні конфіскації та експертів, які пов'язують зброю з Іраном.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.