• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У ГУР назвали дві цілі Росії щодо створення напруження в Молдові

    Опубликовано: 2023-03-03 11:20:42

    Росія створює напруження навколо Молдови та невизнаного Придністров'я, щоб відвернути увагу світу від війни в Україні та продемонструвати якусь "перемогу" для росіян. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк у коментарі "РБК-Україна".

    Він пояснив, що росіяни мають у Придністров'ї дуже обмежений контингент.

    "Є склади, які вони охороняють. Але на тих складах уже майже нічого немає, а те, що залишилося – старе і непридатне до використання. А в Молдові вони зараз все ж намагаються політичним шляхом розхитати ситуацію – під "чужим прапором", — сказав Черняк, зауваживши, що за таким сценарієм росіяни колись влаштовували подібне в Донецьку та Луганську.

    "На нашу думку, створюючи напруження в Молдові, Росія ставить для себе дві цілі. Перше — це намагання відволікти європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні. Вони бачать, що вся увага сконцентрована на Україні, в тому числі у сенсі допомоги. Тому вони намагаються розпалити нову пожежу в Європі", — висловився представник ГУР.

    Також Черняк вважає, що дестабілізація спрямована на внутрішнього споживача в Росії.

    "Адже вони не досягли жодного результату в своїй так званій "спеціальній воєнній операції". Тому їм потрібно демонструвати будь-які "перемоги" для свого населення. Зараз вони намагаються зробити якусь революцію, щоби створити ілюзію наче "світ за них", "народ Молдови за нас", — зазначив він.

    Нагадаємо, що в лютому президентка Молдови Мая Санду заявила про плани РФ здійснити держпереворот у країні, зокрема, за допомогою протестів опозиції та із залученням людей із військовою підготовкою. Відповідну інформацію Кишиневу передавали українські спецслужби.

    Пізніше Міністерство оборони Росії заявляло, що Україна "активізувала підготовку до вторгнення" у Придністров'я, яке нібито має розпочатися у відповідь на імітацію наступу звідти російських військ. Там пригрозили, що Збройні сили РФ "адекватно відреагують" на такі дії.

    На це МЗС Молдови зазначило, що російські заяви були зроблені з метою маніпулювання громадською думкою.

    Також РФ звинуватила Україну в нібито підготовці провокацій біля Придністров'я "з використанням радіоактивних матеріалів". В уряді Молдови спростували й ці закиди.

    Своєю чергою президент Володимир Зеленський вважає можливим вторгення Росії до іншої країни і вказує, що саме Молдова може стати такою країною.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.