• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий банк оголосив про виділення $2,5 мільярда гранту від США для України

    Опубликовано: 2023-02-28 09:00:57

    Світовий банк оголосив про надання Україні додаткового грантового фінансування на суму $2,5 мільярда. Про це йдеться у повідомленні банку.

    Що відомо про грант
    Грант забезпечує пряму підтримку бюджету України в рамках проєкту «Державні витрати на збереження адміністративного потенціалу в Україні» (PEACE) для підтримки основних послуг та основних державних функцій в умовах війни.

    Кошти, надані Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), будуть передані українській владі після відповідної перевірки прийнятних витрат Світовим банком.

    Куди підуть кошти
    Гроші мають піти, зокрема, на охорону здоров'я, школи, виплату пенсій, виплати внутрішньо переміщеним особам, програми соціальної допомоги та заробітну плату працівникам, які надають основні держпослуги.

    «Фінансування держвидатків в Україні за сприяння Світового банку організовано таким чином, щоб допомогти звести до мінімуму ризик корупції шляхом ретроактивного фінансування основних прийнятних витрат після перевірки того, що кошти справді пішли безпосередньо українським громадянам», — зазначається у повідомленні.

    Нагадаємо
    «Мінфін» писав про те, що 22 листопада США надали Україні пряму бюджетну підтримку на $4,5 млрд.

    Ярослав Голобородько

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.