• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Землетрус у Туреччині. Заарештовано до 200 підозрюваних, 600 осіб під слідством

    Опубликовано: 2023-02-28 14:30:36

    Турецький уряд заявив, що понад 600 осіб наразі перебувають під слідством у справі про наслідки землетрусу 6 лютого. 184 підозрюваних, включно з будівельними підрядниками та власниками нерухомості, вже заарештовано. Про це повідомляє BBC.

    Протягом багатьох років експерти попереджали, що повсюдна корупція та політика уряду призвели до того, що багато нових будівель є небезпечними, пише агентство.

    Підтверджена кількість загиблих у Туреччині та Сирії нині перевищує 50 000 осіб.

    За повідомленнями турецьких ЗМІ, серед арештованих є мер одного з міст, розташованого неподалік місця, де сталися поштовхи.

    Понад 160 000 будівель у Туреччині впали або серйозно постраждали внаслідок землетрусів, що викликає питання про те, чи не посилили наслідки стихійного лиха людські помилки.

    Опозиційні партії та деякі експерти з будівництва звинувачують адміністрацію президента Реджепа Тайїпа Ердогана у недотриманні будівельних правил та спробах зняти з себе провину за катастрофу.

    Вони кажуть, що політика уряду дозволила так звані амністії для підрядників, які ухилялися від будівельних норм, щоб стимулювати будівельний бум, зокрема в сейсмонебезпечних регіонах.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.