• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У відповідь Росії: США, Німеччина та Польща обговорюють проведення спільних навчань

    Опубликовано: 2023-02-28 11:00:51

    Вашингтон, Берлін і Варшава ведуть переговори щодо проведення спільних військових навчань у Польщі у відповідь на загрозу східному кордону НАТО з боку Росії.

    Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише Deutsche Welle.

    Він повідомив, що наразі навчання "розглядаються", але не навів жодних інших подробиць.

    За його словами, військові маневри в країні, яка межує з Україною, були б "дуже чітким" сигналом союзникам НАТО, а також президенту РФ Володимиру Путіну.

    Пісторіус наголосив, що НАТО "зовсім не таке слабке, як довгий час вважав" Путін і додав, що Альянс "набагато сильніший і згуртованіший, ніж минулого року", до широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну.

    "Для країн Східної Європи, таких як Польща, країни Балтії, Словаччина та інші, важливо бачити, що Німеччина як найважливіший європейський член альянсу і США як трансатлантичний партнер виконують свої оборонні зобов'язання", - сказав міністр оборони.

    Нагадаємо, The Wall Street Journal повідомляв, що в НАТО пропонують Україні зближення, аби заохотити до мирних переговорів із РФ. Ця пропозиція передбачає, що Україна й Альянс укладуь певну угоду про співпрацю, яка, однак, не буде означати членство в НАТО, тоді як Київ зобов’яжеться розпочати мирні переговори з Москвою.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.