• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сійярто відповів Кулебі на заклик ввести санкції проти атомної енергетики Росії

    Опубликовано: 2023-01-25 12:40:55

    Угорщина не може підтримати будь-які санкції ЄС, спрямовані проти атомної енергетики Росії. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє угорське видання Hirado.hu.

    Він зауважив, що його колега з України Дмитро Кулеба вимагав, щоб під санкції потрапила російська атомна енергетика. У відповідь Сійярто сказав, що минулий рік є яскравим свідченням того, що "санкції завдають більше шкоди Європі, ніж Росії".

    "Уряд підписав контракти на будівництво нової атомної електростанції 9 років тому, і енергопостачання країни не гарантоване без будівництва "Пакш-2" в майбутньому. Тому Угорщина не підтримає жодних санкційних заходів, які впливають на ядерну енергетику", – наголосив Сійярто.

    Він також додав, що у питанні енергозабезпечення країни не існує компромісів.

    Угорський міністр сказав, що звернувся до Європейської комісії з проханням, що якщо буде зроблена пропозиція щодо санкцій, то вона не повинна впливати на атомну енергетику. Сійярто зауважив, що угорська сторона може навіть запропонувати власний план санкцій у другій половині тижня.

    Росатом забезпечує значну частину доходів бюджету Росії. За словами глави ОП Андрія Єрмака, портфель закордонних замовлень корпорації досягає $200 млрд. Попри дев'ять пакетів санкцій ЄС, російська ядерна енергетика все ще почувається спокійно: будує в інших країнах десятки енергоблоків АЕС і продовжує загарбницьку політику Кремля.

    Наталія Софієнко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.