• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина може поставити Україні танки Leopard 2, які використовуються як мішені на навчаннях - ЗМІ

    Опубликовано: 2023-01-24 10:00:30

    Німеччина може поставити Україні танки Leopard 2, які використовуються як мішені на навчаннях, хоча німецькі військові називають такий крок небажаним. Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel.

    За його інформацією, у Міністерстві оборони Німеччини склали список із 312 танків Leopard 2 різних серій, які були у Бундесверу станом на 22 травня 2022 року. З них 99 перебували на ремонтно-профілактичних роботах на підприємствах оборонної промисловості, а один - вже на списанні.

    Серед 212 танків, що залишилися, є машини різних моделей - 2А5, 2А6, 2А7, а також 2A7V, що є найбільш сучасною версією. Зокрема, останніх було 53.

    При цьому, за словами джерел видання у німецькій армії, у списку також зазначено, які моделі підходять для доставки в Україну. У цьому контексті зазначається, що Бундесвер міг би передати Україні 19 танків моделі Leopard 2A5.

    Згідно зі списком, вони використовуються для "представлення сил противника" в центрі бойової підготовки армії, імітуючи під час навчань ворожі танки. У той же час джерела видання кажуть, що модель 2А5 краще все ж таки не використовувати, оскільки вони використовуються тільки для навчань.

    Spiegel зазначає, що якщо уряд Німеччини зможе дати політичну згоду на постачання, німецькі Leopard 2A5 можуть бути поєднані з моделями Leopard 2 з інших європейських країн, таких як Польща, у пакеті для України. Так, Польща має танки Leopard 2A4, які майже аналогічні моделі 2A5 і можуть бути відповідним чином модифіковані.

    "З військової точки зору мало б сенс озброїти "Леопардами" цілий танковий батальйон, щоб переозброїти українців. Проте зібрати такий пакет технічно не просто. Наприклад, більшість танків Leopard 2 у Європі оснащені гідравлічним управлінням баштою, а моделі Бундесверу мають електронне управління", - йдеться у статті.

    Для постачання в Україну, як зазначають Spiegel німецькі військові, однорідний парк був би перевагою, адже в іншому випадку це дуже ускладнило б ремонт та обслуговування, а також позначилося б на навчанні українських солдатів.

    Видання нагадує, що напередодні після зустрічі контактної групи із забезпечення оборони України на американській авіабазі "Рамштайн" у Німеччині новопризначений німецький міністр Борис Пісторіус заявив, що хоче перевірити, які та скільки танків Leopard Бундесверу підходять для постачання в Україну. Це, за словами чиновника, дозволить підготуватися до того моменту, коли канцлер Олаф Шольц ухвалить політичне рішення щодо постачання танків.

    Нагадаємо при цьому, що Польща вже допускає створення коаліції з країнами, які готові дати Україні частину своїх Leopard 2 без участі Німеччини, якщо Берлін так і не погодить надання Україні цих танків.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.