• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Генсек ООН закликав покарати нафтові компанії за приховування кліматичних прогнозів

    Опубликовано: 2023-01-19 13:00:56

    Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що нафтогазові гіганти мають нести відповідальність за приховування результатів досліджень, які ще пів століття тому показали: спалювання викопного палива загрожує глобальним потеплінням.

    "Дехто з Big Oil торгував великою брехнею. Тож, як і тютюнова промисловість, винні мають бути притягнуті до відповідальності", – цитує Гутерріша CNBC.

    Його коментарі пов'язані з публікацією журналу Science про те, що Exxon усвідомлювала небезпеку глобального потепління ще з кінця 1970-х років, а інші нафтовиробники, ймовірно, знали про ризики, пов’язані зі спалюванням викопного палива, принаймні з 1950-х років.

    Спалювання викопного палива, такого як вугілля, нафта та газ, є головною причиною зміни клімату на Землі.

    "Кожен тиждень приносить нову кліматичну історію жахів", – сказав Гутерріш під час виступу на форумі у Давосі.

    Він попередив, що глобальна ціль не допустити потепління клімату на Землі понад 1,5 градуса у порівнянні з доіндустріальним рівнем "випаровується". Натомість людству загрожує потепління на 2,8 градуса.

    "Наслідки будуть руйнівними. Деякі частини нашої планети стануть непридатними для життя, і для багатьох це смертний вирок. Але це не дивно. Наука говорила про це десятиліттями. І я кажу не тільки про науковців ООН, я кажу навіть про спеціалістів викопного палива", – сказав він.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.