• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британська розвідка пояснила, навіщо у РФ підняли призовний вік

    Опубликовано: 2023-01-17 11:40:10

    Країна-агресор РФ підвищує вік призову на військову службу з 27 до 30 років з метою уникнення в публічному просторі "часткової мобілізації", яка дуже тривожить населення.

    Про це повідомляє розвідка Британії.

    Зазначається, що голова комітету Держдуми Росії з оборони Андрій Картаполов запропонував з весни 2023 року збільшити граничний вік призову на військову службу з 27 до 30 років.

    За його словами, цей крок дозволить збільшити чисельність особового складу окупаційної армії РФ на 30%.

    Крім того, минулого року лідер країни-агресора РФ Володимир Путін заявив, що підтримує такий крок, а інші російські чиновники, ймовірно, поки не озвучують свою позицію з цього приводу і чекають на реакцію громадськості.

    “Російські лідери сподіваються, що зміна вікових критеріїв для звичайного призову може зміцнити особовий склад, готовий воювати в Україні. Таке рішення видається менш тривожними для населення, ніж оголошення про чергову хвилю  “часткової мобілізації”, – вважає британська розвідка.

    За оцінками воєнної розвідки України, масштаб мобілізаційних заходів, які проводить країна-агресор РФ, свідчить про плани її керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб.

    Зазначимо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк повідомив, що незабаром в Росії можуть оголосити про додаткову мобілізацію. До збройних сил РФ потраплять чоловіки, які зараз працюють як у соціальних сферах, так і у галузях, що приносять прибутки для російської економіки.

    Мобілізованих росіян планують використати в наступальних операціях навесні та влітку.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.