• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Резнікова про призначення Герасимова: Нам буде важко, але росіянам це вже не допоможе

    Опубликовано: 2023-01-13 13:30:46

    Призначенням начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова командувачем війною проти України Кремль, по суті, визнав, що веде повноцінну війну, а не "спецоперацію", і тепер може кинути більше ресурсів проти українських сил, але державі-терористу це вже не допоможе. Таку думку висловив радник міністра оборони Олексій Копитько.

    Він нагадав про прогноз глави Міноборони Олексія Резнікова у грудні про те, що російський диктатор Володимир Путін замінить Сергія Суровікіна кимось іншим.

    "Вже тоді було видно, що Суровікін із поставленим завданням не справляється і його доля передбачувана", – заявив Копитько.

    Він вказав на стратегічні прорахунки Суровікіна: неефективні ракетні атаки по Україні призвели до помітного виснаження запасів російських ракет і спонукали низку постачань від західних партнерів України.

    "Призначення Герасимова – важливий сигнал. Недарма товариш Пригожин учора на випередження "взяв" Соледар у телеграмі. Поспішав. А сьогодні Міноборони РФ його спростувало. "Взяти" Соледар і Бахмут тепер має Герасимов. Для російського генералітету це практично ва-банк. Шойгу створив конструкцію "помри сьогодні ти, а завтра я", – написав Копитько.

    Радник Резнікова вважає, що цим рішенням Путін, по суті, визнав, що йде повноцінна війна, оскільки тепер угруповання очолює начальник Генштабу, а його заступники – командувачі видів.

    "Це може спричинити збільшення ресурсів, які РФ кине проти нас. Насамперед – людських. Покладання персональної відповідальності на НГШ може призвести до невеликих покращень в управлінні та забезпеченні російського угруповання. Нам буде важко. Однак росіянам це вже не допоможе", – вважає Копитько.

    Він наголосив, що тепер відповідальність за тисячі трупів нестиме "не якийсь незрозумілий Суровікін", а "головний російський військовий, від якого два кроки до Путіна".

    "Будь-яка невдача, а їх буде багато, знижуватиме легітимність бункерного вождя", – додав Копитько.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.