• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дефіцит боєприпасів стримуватиме наступ армії РФ, - ISW

    Опубликовано: 2023-01-13 10:00:48

    Російська оборонна промисловість не спроможна вчасно поповнювати запаси боєприпасів, що ускладнить армії країни-агресора РФ проведення наступуна сході України.

    Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

    Зазначається, що американські та українські чиновники заявили, що щодобова інтенсивність артилерійського вогню армії РФ зменшилася на 75% порівняно з попередніми періодами війни.

    Аналітики ISW припускають, що російські війська, можливо, зменшили обстріли внаслідок скорочення поставок або, можливо, переглядають свою тактику, оскільки вичерпали запаси 122-мм і 152-мм калібру та інші резерви влітку 2022 року, припускаючи, що надмірні артилерійські атаки призведуть до швидших результатів.

    "РФ тепер повинна перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати додаткові боєприпаси в іноземних держав, щоб протидіяти такій нестачі, що призведе до зниження темпу стрільби", - зазначають в ISW.

    Аналітики підкреслили, що в Росії все частіше визнають, що фундаментальні проблеми, такі як дефіцит боєприпасів і нездатність забезпечення військ, серйозно перешкоджають проведенню наступальних операцій.

    Раніше у розвідці Британії зазначали, що з жовтня армія країни-агресора РФ поповнила свої ряди десятками тисяч мобілізованими резервістами. Попри зменшення безпосередньої нестачі особового складу, дефіцит боєприпасів, швидше за все, залишається ключовим обмежуючим фактором для російських наступальних операцій.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.