• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Після 24 лютого Україна просила Грузію повернути передані у 2008 році «Буки» – дипломат

    Опубликовано: 2023-01-10 13:40:27

    Після початку повномасштабного вторгнення Росії Україна просила грузинську владу передати їй зенітні ракетні комплекси "Бук", які вона передала Грузії для захисту від російської агресії 2008 року. Про це пише у колонці для Європравди тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов.

    Він зазначив, що Україна "відверто заявляла про життєву необхідність" в озброєнні на самому початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну, коли надсилала запити.

    За його словами, офіційний Київ просив Тбілісі передати Силам оборони ті комплекси "Бук", які було передано Україною Грузії під час війни 2008 року.

    Крім цього, пише Касьянов, у запити з Києва входило надання ПТРК Javelin, які США раніше поставили Грузії, причому Вашингтон не лише схвалив такий крок, а й запропонував владі країни замінити поставлені Україні ПТРК новими комплексами.

    Наприкінці 2022 року грузинський прем'єр Іраклій Гарібашвілі заявив, що його уряд робить "достатньо" для України, і заяви з Києва йому "неприємні".

    Тимчасовий повірений у справах України в Грузії наголосив, що попри категоричну відмову уряду країни надати військову допомогу, Київ "виступає проти використання цього питання у внутрішньополітичних суперечках і відкидає будь-які звинувачення у спробах втягнути Грузію у війну з РФ".

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.