Після 24 лютого Україна просила Грузію повернути передані у 2008 році «Буки» – дипломат

10 янв, 13:40

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Україна просила грузинську владу передати їй зенітні ракетні комплекси "Бук", які вона передала Грузії для захисту від російської агресії 2008 року. Про це пише у колонці для Європравди тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов.

Він зазначив, що Україна "відверто заявляла про життєву необхідність" в озброєнні на самому початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну, коли надсилала запити.

За його словами, офіційний Київ просив Тбілісі передати Силам оборони ті комплекси "Бук", які було передано Україною Грузії під час війни 2008 року.

Крім цього, пише Касьянов, у запити з Києва входило надання ПТРК Javelin, які США раніше поставили Грузії, причому Вашингтон не лише схвалив такий крок, а й запропонував владі країни замінити поставлені Україні ПТРК новими комплексами.

Наприкінці 2022 року грузинський прем'єр Іраклій Гарібашвілі заявив, що його уряд робить "достатньо" для України, і заяви з Києва йому "неприємні".

Тимчасовий повірений у справах України в Грузії наголосив, що попри категоричну відмову уряду країни надати військову допомогу, Київ "виступає проти використання цього питання у внутрішньополітичних суперечках і відкидає будь-які звинувачення у спробах втягнути Грузію у війну з РФ".

Євген Пилипенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/540422.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua