• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тайвань хоче створити аналог Starlink на випадок вторгнення Китаю, шукає інвесторів – FT

    Опубликовано: 2023-01-09 13:20:01

    Тайвань шукає інвесторів для створення власної системи супутникового зв’язку на тлі успіхів Starlink у забезпеченні України звʼязком під час російського вторгнення, повідомляє FT. Це має допомогти Тайваню захиститися від можливого китайського вторгнення.

    За словами трьох джерел, знайомих із ситуацією, Тайвань веде попередні переговори з кількома місцевими та міжнародними інвесторами щодо залучення коштів для проєкту розвитку наявного супутникового підрозділу космічного агентства країни.

    За допомогою супутникової системи влада Тайваню хоче зберегти можливість роботи журналістів під час ймовірного вторгнення, підтримку телефонного звʼязку. Міністерка цифрових технологій Тайваню Одрі Тан у контексті важливості звʼязку згадала про щоденні звернення президента України Володимира Зеленського.

    За словами Тан, для запуску супутникової мережі Тайваню потрібно "кілька років". Зараз цифрове міністерство експериментує з негеостаціонарними супутниковими приймачами в 700 місцях навколо Тайваню, щоб гарантувати пропускну здатність у разі вторгнення чи стихійного лиха.

    Серед інвесторів, до яких звернувся Тайвань, є Draper Associates, венчурна компанія Кремнієвої долини, яка була першим інвестором у SpaceX і Tesla.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.