• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • COVID-19 у Китаї: ВООЗ завила, що Пекін приховує реальну ситуацію з епідемією

    Опубликовано: 2023-01-06 16:30:03

    Дані стосовно епідемії COVID-19, які надає Китай, не дають вірної картини та занижують кількість госпіталізацій і смертей. Про це заявив директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Райан, пише Reuters.

    "Ми вважаємо, що поточні дані, які публікує Китай, недооцінюють справжній вплив хвороби з погляду госпіталізацій, випадків інтенсивної терапії та особливо з погляду смертності", – сказав Райан.

    Він також зазначив, що, на думку ВООЗ, Китай штучно звужує критерії обліку летальних випадків у зв'язку з коронавірусом, у зв'язку з чим ВООЗ "досі не має повних даних".

    Китай наприкінці грудня змінив класифікацію летальних випадків, пов'язаних із COVID-19, і почав враховувати лише ті, що пов'язані з викликаною коронавірусом пневмонією або дихальною недостатністю, що суперечить світовій практиці. В результаті офіційний Пекін повідомляє про п'ять або менш летальних випадків на день.

    Водночас китайські похоронні бюро та лікарні стверджують, що вони перевантажені, а міжнародні експерти прогнозують не менше як 1 млн смертей через COVID у 2023 році, якщо Китай не вживе термінових заходів.

    Наприкінці грудня 2022 року повідомлялося, що в Китаї зафіксовано найбільший спалах COVID-19 з початку пандемії. Наприклад, 20 грудня було зареєстровано майже 37 млн нових випадків захворювання за день.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.