• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЗС закликало МАГАТЕ до рішучих заходів у зв'язку з діями окупантів на ЗАЕС

    Опубликовано: 2022-12-30 15:30:15

    МЗС розраховує на дієві зусилля МАГАТЕ та його генерального директора Рафаеля Гроссі щодо протидії злочинам Росії щодо ядерних об'єктів України, сказано у спеціальній заяві.

    МЗС висловило рішучий протест у зв'язку з незаконним в'їздом російського топчиновника Сергія Кирієнка та його перебуванням на території Запорізької АЕС.

    Міністерство розцінює це як чергове брутальне порушення державою-агресором міжнародного права. Крім того, цей крок Кремля демонструє повне ігнорування трьох резолюцій Ради керівників МАГАТЕ, які вимагають від Росії негайно вивести військовослужбовців та інший персонал із території ЗАЕС, щоб Україна могла відновити повний контроль над станцією та забезпечити ядерну та фізичну безпеку її експлуатації.

    МЗС знову закликало прискорити реагування на злочинні дії РФ щодо ядерних об'єктів України, зокрема розширити санкції на корпорацію Росатом, пов'язані з нею компанії та інституції, а також усю ядерну галузь РФ.

    "Окремо наголошуємо на нагальності опрацювання механізмів повного припинення співпраці з РФ у сфері ядерних технологій, а також обмеження прав і привілеїв РФ в МАГАТЕ", – сказано в заяві.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.