• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Інституті демографії повідомили, за яких умов повернуться додому українці з-за кордону

    Опубликовано: 2022-12-28 11:20:00

    Війна дуже погано позначиться на населенні і демографічній ситуації загалом, тому Україна повинна створити сприятливі економічні умови для повернення українців.

    Про це повідомила директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова в інтерв'ю "Радіо Свобода".

    "Ми багато людей втратимо через підвищення смертності, через зниження народжуваності. А найбільший вплив чисельний здійснить міграція… Якщо робочі місця тут з’являться, якщо буде позитивна динаміка і економічна, і в плані відбудови житла, то багато людей повернеться. А якщо ми не зможемо нічого зробити, то, на жаль, навіть ті, хто хотів би повернутися, не зможуть повернутися", - сказала вона.

    На її думку, суспільний поділ українців після війни буде і його не вдасться уникнути, але він буде не критичним.

    "Я скоріше очікую такого відчуття зверхності з боку тих, хто весь час був тут: "Ви там що там!? А от ми – герої!"... Безумовно, поділ почнеться. І претензії будуть. Але я думаю, що поділ не перейде в розкол", - додала Лібанова.

    Нагадаємо, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова повідомляла, що починаючи з 1994-го року кількість населення в Україні щорічно скорочувалась і зараз тут проживає близько 34-35 мільйонів людей.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.