• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тривалий блекаут не завадить 72% компаній ЕВА працювати на українському ринку — опитування

    Опубликовано: 2022-12-20 17:30:04

    В рамках опитування Індекс інвестиційної привабливості України топ-менеджери Європейської Бізнес Асоціації розповіли про вплив та наслідки для їхнього бізнесу масованих ракетних ударів на енергосистему України.

    Деталі
    Нестабільність електропостачання протягом останніх двох місяців змусила 66% компаній змінити графік роботи, 40% — зменшити обсяги виробництва чи надання послуг, 12% — закрити частину офісів/відділень/торгових точок.

    Ще по 9% призупинили роботу або законсервували частину приміщень. Тільки 1% повністю зупинили роботу, а на 18% наших компаній відключення електроенергії взагалі або майже жодним чином не вплинули.

    Генератори або інші ДБЖ
    Щоб мінімізувати вплив відключень електроенергії, 86% бізнесів встановлюють генератори або інші ДБЖ, 65% використовують альтернативні джерела зв’язку та Інтернету, 25% переносять дані у хмару, 22% проводять заходи з кібербезпеки. Тільки 10% перебої з електроенергією змусили проводити релокацію бізнесу або персоналу.

    Витрати через відключення електроенергії
    Втім у зв’язку з підготовкою до відключень електроенергії український бізнес несе суттєві витрати. Так, 40% опитаних компаній повідомили, що їхні витрати на забезпечення автономності вже склали до $50 тисяч, ще 22% повідомляють про витрати в діапазоні $50−100 тис., 24% — про витрати $100−200 тисяч, і 14% витратили вже понад $200 тис.

    Зрештою більшість компаній, а саме 72% стверджують, що тривалий блекаут не зможе змусити їх вийти з українського ринку, 20% вагаються щодо відповіді, і тільки 8% припускають таку можливість у найгіршому випадку.

    Опитування
    Опитування проводилось в рамках Індексу інвестиційної привабливості України з 29 листопада до 13 грудня 2022 року. У опитуванні взяли участь 100 топ-менеджерів членських компаній Асоціації.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.