• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обмежують домовленості з Росією: посол Ізраїлю пояснив політику щодо війни

    Опубликовано: 2022-12-20 14:00:10

    Домовленості Ізраїлю з Росією в галузі безпеки "створюють обмеження, які неможливо переступити". Так посол Ізраїлю у Києві Міхаель Бродський пояснив Washington Post "стриманий" підхід своєї країни до надання допомоги Україні.

    За словами Бродського, Ізраїль у наданні допомоги Україні обмежений домовленостями з Росією в галузі безпеки, "через які неможливо переступити".

    Видання зазначає, що Кремль дозволяє ВПС Ізраїлю завдавати ударів по іранських постачаннях зброї з використанням повітряного простору Сирії, який знаходиться під контролем Росії. Ізраїль вважає знищення озброєнь, що поставляються Іраном, критично важливим для своєї національної оборони.

    Бродський наголошує, що "жоден уряд Ізраїлю не ризикне ставити під загрозу цю домовленість заради будь-якої третьої сторони, включно з Україною".

    Він зазначив, що Ізраїль не є членом НАТО і перебуває в "набагато делікатнішій ситуації".

    13 листопада Ізраїль завдав ракетного удару по великій авіабазі в Сирії, яку використовували військові Ірану та Росії.
    4 грудня повідомлялося, що між Росією та Ізраїлем пройшли переговори, на яких Москва просила Єрусалим "не перешкоджати" перекиданню зброї РФ із Сирії до України.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.