• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Сербії і Косово

    Опубликовано: 2022-12-13 18:00:40

    Міністерство закордонних справ України закликало українців утриматися від відвідання регіону Західних Балкан через загострення відносин між Белградом та Приштиною, повідомляє УНН.

    Цитата

    «У зв‘язку із загостренням відносин між Белградом та Приштиною рекомендуємо громадянам України наразі утриматися від відвідання цього регіону Західних Балкан, а тим, хто там перебуває - уникати місць масового скупчення людей», - йдеться в повідомленні МЗС України.

    У МЗС зазначили, що для отримання допомоги українці можуть звертатися на цілодобову «гарячу лінію» посольства України в Сербії.

    Доповнення

    Новий спалах напруженості в нестабільній північній частині Косово, населеній переважно етнічними сербами, стався минулого тижня. 6 грудня на півночі сталося кілька нападів, у тому числі вибухи та постріли у бік муніципальних виборчих комісій, у той час, коли чиновники проводили передвиборчі заходи. Косовська поліція оголосила про посилення поліцейської присутності у чотирьох муніципалітетах із сербською більшістю.

    У частково визнаному Косово заявили, що закривають пункти пропуску на кордоні із Сербією, а також, що муніципальні вибори на півночі Косова будуть перенесені на 23 квітня 2023 року.

    У відповідь на останні дії Приштини президент Сербії Александар Вучич планує спрямувати місії НАТО запит щодо введення армії та поліцейських на територію регіону.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.