• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США готують 100 команд саперів для розмінування територій в Україні

    Опубликовано: 2022-12-12 17:30:30

    США розраховують до весни 2023 року сформувати та профінансувати роботу 100 команд для розмінування в Україні. Про це заявив представник Держдепу США Майкл Тірре під час брифінгу Гельсінської комісії Конгресу США, передає Голос Америки.

    Тірре відзначив високу ефективність українських саперів, які з березня знешкодили близько 500 000 вибухонебезпечних предметів.

    Повідомляється, що на навчання, обладнання та забезпечення роботи команд із розмінування в Україні США цього року виділяють $91,5 млн.

    "Це єдиний серед профінансованих іноземними державами великий проєкт з навчання саперів на території України", – наголосив Тірре.

    У Держдепі очікують, що розмінування України буде одним із найбільших викликів з часів Другої світової війни. На наявність мін потрібно перевірити понад 160 000 кв. км, враховуючи підступність мінування росіянами.

    Тірре заявив, що росіяни в Україні використовують таку саму тактику, як терористи ІДІЛ у Сирії та Іраку.

    "Російські солдати цілеспрямовано мінують цивільні будинки, зокрема дитячі іграшки, і навіть тіла вбитих. Жахливе використання вибухових пристроїв російськими військовими нагадує тактику бойовиків ІДІЛ в Іраку та Сирії, де терористи намагалися вбити стільки цивільних, скільки можливо, щоб люди боялися повертатися у свої дома", – сказав представник Держдепу.

    Наталія Медведєва

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.