• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз має намір збільшити фонд військової допомоги Україні на 2 млрд євро

    Опубликовано: 2022-12-12 09:00:14

    Європейський Союз планує збільшити фінансування Європейського фонд миру, що також займається військовою допомогою Україні, щонайменше на 2 мільярди євро уже у середині грудня 2022 року.

    Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з обговореннями цієї теми.

    Нараз фонд має в розпорядженні близько 6 млрд євро для відшкодування урядам постачання військової допомоги в Україну, але також використовує гроші для підтримки інших країн. Проте понад половину фонду виділено для України. Країни ЄС фіксують потребу у подальшій підтримці ЗСУ.

    За попередньою інформацію міністри закордонних справ Євросоюзу можуть підписати збільшення фінансування фонду на 2 млрд євро під час зустрічі 12 грудня. При цьому наразі деталі рішення обговорюють в закритому форматі.

    Якщо до 12 грудня країни ЄС не приймуть остаточне рішення, питання розглянуть пізніше.

    "Пропозиція вимагає одностайного схвалення всіх держав-членів. Джерела кажуть, що згодом фонд можна буде поповнити ще більшими сумами", — уточнюють в Bloomberg.

    Нагадаємо, нещодавно Рада ЄС оголосила про виділення 16 млн євро з Європейського фонду миру (EPF) для підтримки нарощування потенціалу Збройних сил України за допомогою військової місії ЄС для України (EUMAM).

    До цього Рада Євросоюзу ухвалила виділення Україні шостого траншу у розмірі 500 мільйонів євро, збільшивши загальний внесок блоку у рамках Європейського фонду миру (EPF) для України до 3,1 мільярда євро. Разом з цим ЄС офіційно запустив тренувальну місію для ЗСУ.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.