• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти викрали близько 15 тисяч музейних експонатів з Херсонської області

    Опубликовано: 2022-11-22 10:45:01

    За час окупації частини херсонської області російські загарбники встигли вивезти 15 тисяч експонатів із музеїв. Про це повідомила постійний представник Президента України в АР Крим Таміла Ташева.

    "З 31 жовтня до 3 листопада завантажували в фури та вивозили з краєзнавчого та художнього музеїв до окупованого Криму твори мистецтва та оргтехніку. Старовинні предмети перевозили неналежним чином, просто замотавши в ганчір'я", — зазначила Ташева.

    Відомо, що з 12 травня військові РФ проводили обшуки у помешканців місцевих краєзнавців, колекціонерів і магазинів антикваріату. Окупанти забрали все, що можна віднести до культури, або історичної спадщини.

    "А від музейників вимагали списки цінних експонатів та осіб для евакуації, зокрема працівників музеїв із сім’ями", — додала Ташева.

    Наразі росіяни продовжують красти музейні експонати, перевагу надають тим, що мають більшу матеріальну цінність. Представник Президента України в АР Крим звернула увагу, що росіяни перевозять музейні експонати неналежним чином — просто завантажують все в вантажівки, не хвилюючись про збереження об'єктів.

    Відомо, що російські війська перед втечею з Херсона викрали з обласної універсальної наукової бібліотеки імені Гончара цінні дореволюційні фонди. Окупанти також викрали всі художні цінності, меблі та обладнання з Херсонського обласного музею імені Шовкуненка.

    Крім того, ще в травні загарбники викрали з Мелітопольського краєзнавчого музею скіфське золото та інші історико-культурні цінності.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.