• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США прямо звинуватили Іран в атаці на комерційний танкер

    Опубликовано: 2022-11-18 11:45:45

    Адміністрація США «найрішучішим чином» засудила атаку ударного безпілотника на комерційний танкер в Оманській затоці і звинуватила в цьому нападі Іран. Заява про це опублікована Білим Домом.

    "Ми рішуче засуджуємо атаку 15 листопада на комерційний танкер Pacific Zircon, який проходив транзитом у міжнародних водах біля берегів Оману", – сказано в заяві радника Білого Дому з питань безпеки Джейка Саллівана.

    Білий Дім прямо заявляє, що за доступною США інформацією, атака з використанням БПЛА була здійснена Іраном.

    Білий Дім зазначає, що Іран дедалі частіше практикує такі атаки як безпосередньо, так і через своїх співучасників на Близькому Сході, а також передає свої ударні безпілотники в Росії для застосування проти України.

    Наголошується, що цей напад загрожує свободі судноплавства по найважливішому водному шляху, загалом міжнародному судноплавству та торгівлі, а також життю людей, які перебувають на атакованих суднах.

    США мають намір "працювати з партнерами та союзниками, зокрема в рамках Міжнародної морської безпеки, щоб притягнути Іран до відповідальності".

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.