• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міграційна політика Польщі: українські біженці від війни та білоруські нелегальні емігранти — різні речі

    Опубликовано: 2022-11-09 17:00:02

    У Міграційній політиці Польщі заявили, що українські біженці, які тікають від війни та білоруські нелегальні емігранти — це різні речі. Про це інформує УНН з посиланням на “Польське радіо”.

    Деталі

    Українці, які перетинають польський кордон — це біженці війни, які тікають від російської агресії. Польща для них є першою безпечною країною, — написав у понеділок у Twitter Станіслав Жарин, урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща.

    Він додав, що ситуація на польсько-білоруському кордоні — це «абсолютно інша історія».

    Таким чином він прокоментував інтерв’ю, дане того дня віце-президентом Бундестагу Катрін Герінг-Екардт порталу RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), в якому вона говорила про існування «дворівневої» міграційної політики в Польщі.

    Біженці від війни з України «приїжджають до Польщі відповідно до польського та українського законодавства та процедур», — повідомив Жарин, одночасно зазначивши, що «зовсім інша історія — ситуація на польсько-білоруському кордоні».

    «Кодон (польсько-білоруський) щодня атакують нелегальні мігранти в рамках нелегальної міграції, яким керують білоруські та російські служби. Іноземці приїжджають до Білорусі з Росії, і це елемент російської агресії», — пояснив міністр. Він додав, що ці особи «перебувають у Білорусі на законних підставах, їх туди запросили з передбаченими законом дозволами».

    Нагадаємо

    Міжнародна правозахисна організація Amnesty International стверджує, що влада Латвії жорстокими заходами позбувається напливу нових мігрантів із країни, а деяких навіть катувала.

    Юрій Свиридюк
     
    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.