• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Боррель: Оскільки Путіну не вдалося завоювати Україну, очевидно, він має намір її знищити

    Опубликовано: 2022-11-09 13:20:45

    Російському диктатору Володимиру Путіну не вдалося завоювати Україну, тому він, очевидно, вирішив спробувати її знищити. Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель у своєму блозі на сайті Євросоюзу.

    Боррель написав про зустріч міністрів закордонних справ країн Великої сімки, яка відбулася минулого тижня.

    Він зазначив, що минуло майже дев'ять місяців відтоді, як Путін розпочав свою незаконну агресію. На зустрічі обговорювалася ескалація з боку РФ, зокрема її удари ракетами та безпілотниками по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі, зокрема по об'єктах енергетики та водопостачання.

    "Оскільки Путіну не вдалося завоювати Україну, очевидно, що тепер він має намір тероризувати українське населення та знищити країну", – заявив Боррель.

    Він анонсував збільшення гуманітарної допомоги з боку ЄС, яка стала ще більш актуальною із наближенням зими.

    Підтримка економіки України на плаву залишається ключовим завданням, наголосив Боррель, і нагадав, що ЄС готовий виділяти Україні 1,5 млрд євро на місяць (загальний пакет – до 18 млрд євро), щоб значно покрити потреби України у фінансуванні на 2023 рік.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.