• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Люблю німецьку природу, особливо леопардів». Новий посол у Берліні просить танки для ЗСУ

    Опубликовано: 2022-11-01 12:00:56

    Якщо Німеччина дійсно хоче допомогти Україні перемогти у війні проти Росії, вона має швидко передати сучасні танки. Про це в інтерв'ю Bild сказав новий український посол у Берліні Олексій Макеєв.

    За його словами, зараз дії Німеччини нагадують "спорткар, який їде автобаном зі швидкістю 30 кілометрів на годину".

    "Замість того, щоб швидко дати нам те, що дійсно допомогло б у боротьбі з росіянами, нам тижнями пояснюють, чому наші вимоги не можуть бути задоволені за жодних обставин. Так триває кілька тижнів або місяців, і врешті-решт Німеччина допомагає – але тільки тоді, коли майже запізно", – сказав Макеєв.

    Так було з бронетехнікою, артилерією та іншим важким озброєнням.

    Зараз Україна потребує основних бойових танків і далекобійної артилерії, щоб відтіснити росіян, і Макеєв розраховує на допомогу Німеччини.

    "Скажу так: я люблю німецьку дику природу, особливо леопардів та куниць", – сказав посол, натякаючи на танки Leopard та БМП Marder (українською – куниця).

    Він додав, що Україні потрібні саме сучасні танки, а не радянське озброєння, яке передають в рамках кругових схем.

    "Є кілька німецьких термінів, які в Україні є майже лайливими. Ostpolitik – один із них, поруч із Realpolitik. І Українці потихеньку додають до нього Ringtausch – круговий обмін", – наголосив він.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.