• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • По аптеках уже має бути вакцина від грипу, поставили майже 50 тис. доз - санлікар

    Опубликовано: 2022-10-28 12:00:40

    В аптеках по Україні уже мала з'явитися вакцина проти грипу, її на комерційний ринок поставили вже майже 50 тис. доз. Ще 160 тис. доз очікується найближчими днями - але вже для безплатної вакцинації вагітних, медиків, сектору безпеки. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону, пише УНН.

    Цитата

    "Найближчими днями ми отримаємо 160 тис. доз вакцини від грипу, і вона буде розподілена на рівень областей для безплатного щеплення вагітних, медиків, сектору безпеки", - повідомив Кузін.

    "Також враховуючи те, що вакцинація проти грипу не входить до національного календаря щеплень, то вона зараз є доступна лише в межах комерційного сектору. Тобто, в аптечній мережі. І на комерційний ринок вже надійшло майже 50 тис. вакцини проти грипу, яка специфічна до цього сезону. Тому можна придбати таку вакцину в аптеці і вакцинуватися у свого сімейного лікаря", - зазначив головний санлікар.

    Кузін зауважив, що "грип... по суті в нас починається з перших чисел грудня, тоді, коли ми починаємо фіксувати циркуляцію самого вірусу".

    Доповнення

    Україна очікувала на поставку вакцини проти грипу від двох виробників у жовтні-листопаді.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.