• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Ми відповімо»: ЗСУ закликали білорусів не вступати у війну проти України

    Опубликовано: 2022-10-21 17:00:51

    ЗСУ звернулися до армії та народу білорусі із закликом не виконувати накази керівництва і не вступати у війну проти України, передає УНН із посиланням на відео, яке опублікувало у Facebook Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

    Цитата

    "У своїх заявах лукашенко говорить про неіснуючі військові загрози і про готовність до превентивних дій. Очевидно, що цим він намагається прикрити можливість вступу вашої країни у війну проти України. Наказ наступати отримає спільне угруповання, і навіть якщо білоруські військовослужбовці відмовляться воювати проти братнього українського народу, то російська частина спільного угруповання може потягнути їх за собою", – ідеться у зверненні.

    Деталі

    Як зазначили, якщо армія білорусі підтримає російську агресію – Збройні сили України дадуть відповідь.

    "Якщо армія білорусі підтримає російську агресію, ми відповімо. Відповімо так само жорстко, як відповідаємо всім окупантам на території України з використанням всього арсеналу озброєння, з ударом по військових об'єктах на території вашої країни. Ми не хочемо цього! Ми закликаємо всіх громадян білорусі не виконувати накази вашого керівництва про вступ у війну проти України, які є злочином згідно з конституцією рб та нормами міжнародного права", – заявлили у відео.

    ЗСУ закликають білоруський народ не розділяти відповідальність за воєнні злочини, які російська армія вже здійснила в Україні.

    "Ми закликаємо вас не ховати ваших синів, чоловіків, батьків, братів за амбіції та страх путіна і лукашенка втратити свою владу. Диктатори йдуть у небуття, воєнні злочинці так чи інакше опиняються на лаві підсудних, стіни падають, кремлівська також невічна. Імперії руйнуються, залишаються народи, звичайні люди, які можуть бути друзями, а можуть ворогами", – ідеться у зверненні.

    "Якщо вас якимось чином змусять перетнути українсько-білоруський кордон зі зброєю в руках – не застосовуйте свою зброю. Зупиніться, опустіть стволи вниз і зачекайте представників ЗСУ. У цьому випадку ніхто по вас не стрілятиме. Ви маєте зробити правильний вибір. Ми впевнені, що ви його зробите. Живе Білорусь! Слава Україні!" – сказали у зверненні.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.