• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киргизькі банки перестали обслуговувати російські карти «Мір»

    Опубликовано: 2022-10-19 09:15:16

    Киргизькі банки призупинили обслуговування карток російської платіжної системи «Мір». Про це пише «Інтерфакс» із посиланням на повідомлення банків.

    Киргизькі банки призупинили обслуговування карток російської платіжної системи «Мір».

    Що відомо
    «Тимчасово зупиняється обслуговування карток НСПК „Мір“ у пристроях банку. Обслуговування карток Visa та „Елкарт“ продовжує працювати в штатному режимі. Про відновлення обслуговування карток НСПК „Мір“ у пристроях банку буде оповіщено додатково», — поінформував Бакай банк.

    Рішення набуло чинності з 17 жовтня.

    Доскредобанк з цього дня призупинив прийом та обслуговування карток «Мір» в еквайринговій мережі банку.

    17 жовтня стало відомо про таке ж рішення киргизького банку «Компаньйон».

    У Національному банку республіки повідомили, що влада країни приділяє велику увагу розвитку безготівкового грошового обігу, проте банки самостійно вирішують, співпрацювати чи ні з тією, чи іншою платіжною системою.

    Нагадаємо
    Раніше «Мінфін» писав, що узбецький єдиний банківський процесинговий центр UZCARD повідомив, що обслуговування картки російської платіжної системи «Мір» з 23 вересня тимчасово призупинено «з технічних причин».

    Прийом карток «Мір» призупинив один із найбільших турецьких банків Turkiye Is Bankasi (Isbank), а також турецький Denizbank — колишній дочірній банк «Сбербанку», проданий у 2019 році дубайською компанією Emirates NBD.

    Раніше OFAC оприлюднило роз'яснення, згідно з яким фінансові інститути з країн поза США, укладаючи угоди з російською Національною системою платіжних карток (НСПК), можуть бути залучені в обхід американських санкцій шляхом розширення території використання російської платіжної системи «Мір» за межами РФ.

    США та ЄС посилюють тиск на Туреччину, щоб подолати ухилення від антиросійських санкцій на тлі занепокоєння, що банківський сектор країни є потенційним «бекдором» для незаконного фінансування.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.