• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З Франції повернулись вже 10 тисяч українців, які виїхали через війну

    Опубликовано: 2022-10-13 17:30:30

    До України повернулися вже орієнтовно 10 тисяч українців з тих, які тимчасово проживали у Франції через повномасштабну війну. Такі дані навів голова французького Управління імміграції та інтеграції (Ofii) Дідьє Леші, повідомляє видання lefigaro, пише УНН.

    Деталі

    За його даними, близько 10 тисяч вимушених переселенців з України виїхали наприкінці вересня, про це свідчить кількість дезактивованих карток отримувачів соціальної допомоги.

    Цитата

    «Це відповідає тому, що ми бачили з початку цієї кризи, а саме те, що деякі переміщені українці прибувають з метою якомога швидше повернутися до своєї країни, тоді як інші подорожують туди-сюди між Францією та Україною», - заявив Дідьє Леші.

    Французький чиновник зазначив, що останнім часом зменшилася кількість українців-біженців, які приїздять до Франції - в середньому це 180 осіб за добу в останні дні, це також відображається в зменшенні кількості українських учнів, які навчаються у Франції: якщо у липні на обліку стояли близько 19 000 українських школярів, до кінця вересня залишилося 18 500.

    Наразі 107 000 українських біженців залишаються у Франції, яким надається фінансова допомогу щомісяця.

    Доповнення

    Європейська комісія оголосила в понеділок, 10 жовтня, що має намір продовжити дію директиви ЄС про надання захисту українських біженців до березня 2024 року.

    Кароліна Гайдук

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.