• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні пропонують розширити коло осіб з правом на відстрочку від призову при мобілізації

    Опубликовано: 2022-10-11 18:00:16

    У Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації педагогічним працівникам, які працюють у закладах дошкільної та позашкільної освіти, пише УНН з посиланням на картку документа.

    Деталі

    Так, проєкт закону №8117 було зареєстровано Верховною Радою 7 жовтня, 10 жовтня його було направлено на розгляд комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, 11 жовтня - надано для ознайомлення, йдеться в картці документа.

    Згідно з пояснювальною запискою, законопроєктом пропонується поширити право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації на педагогічних працівників, які працюють в закладах дошкільної та позашкільної освіти.

    Згідно з Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», наразі призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають, зокрема, наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, за умови що вони працюють у наукових установах та організаціях, закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

    Нагадаємо

    Як писав УНН, на початку жовтня Президент України Володимир Зеленський скасував осінній призов на строкову військову службу та відклав осінню демобілізацію.

    Саша Картер

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.