• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінфін сподівається отримати до кінця року ще $16 мільярдів допомоги

    Опубликовано: 2022-10-10 10:00:25

    Україна з початку повномасштабного вторгнення РФ отримала $19 млрд міжнародної допомоги і розраховує ще на $16 млрд до кінця року. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час онлайн-конференції Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни».

    Україна з початку повномасштабного вторгнення РФ отримала $19 млрд міжнародної допомоги і розраховує ще на $16 млрд до кінця року.

    Деталі
    За його словами, Україна наразі не може самостійно забезпечити всі свої бюджетні потреби, тож, ключовий фокус роботи Мінфіну зміщено на роботу із партнерами і донорами для залучення коштів для фінансування бюджету.

    Марченко зазначив, що дефіцит і необхідність його фінансування є зараз ключовою умовою виживання країни. В іншому випадку Мінфіну доведеться, напевне, проводити складні і непопулярні заходи з подальшого скорочення видатків, або жити за рахунок емісії.

    «Ми вже залучили з початку війни понад $19 млрд, ще очікуємо до кінця року можливо залучити $16 млрд, це при оптимістичному сценарії. Якщо ми їх залучимо, це дозволить нам повністю перекрити усі наші потреби в частині фінансування і закрити цей рік», — додав міністр фінансів.

    У наступному році відомство теж продовжуватиме роботу із партнерами, «є сподівання, що будуть і далі підтримувати», каже урядовець і додає, що «ситуація в світі та у наших країнах-партнерах суттєво змінилася. Якщо на початку війни економіки країн передували у нормальному стані, інфляція була контрольованою, а передрецесійних ознак не було, то зараз у тому числі через війну Росії, виникли загрозливі чинники у багатьох країн».

    Серед найбільш надійних партнерів, Марченко виділив уряд США, який грантами допомагає бюджету України щомісяця на $1,5 млрд.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.