• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Porsche став найдорожчим виробником автомобілів у Європі, обійшовши VW

    Опубликовано: 2022-10-10 09:45:38

    У четвер компанія Porsche стала найдорожчим автовиробником Європи, обігнавши колишню материнську компанію Volkswagen, оскільки ціна акцій виробника спортивних автомобілів різко зросла. Про це пише Reuters.

    У четвер компанія Porsche стала найдорожчим автовиробником Європи, обігнавши колишню материнську компанію Volkswagen, оскільки ціна акцій виробника спортивних автомобілів різко зросла.

    Незважаючи на те, що акції Porsche в понеділок впали нижче ціни лістингу до 81 євро, відповідно до значного падіння на ринках, вони зросли до 93 євро ($91,95) о 10:23 за Гринвічем, що дало ринкову оцінку бренду спортивних автомобілів у 85 мільярдів євро.

    Ціна акцій Porsche відновила зростання після того, як інвестиційні банки, які брали участь у розміщенні, придбали майже 3,8 мільйона акцій за 312,8 мільйона євро в рамках так званого опціону «greenshoe option», призначеного для підтримки лістингу.

    Рейтинг автовиробників
    Оцінка Porsche випередила Volkswagen у якого 77,7 мільярда євро. Mercedes-Benz DE займає третє місце серед європейських автовиробників з оцінкою в 57,2 мільярда євро, за ним BMW з 47,5 мільярда євро і Stellantis з 39,7 мільярда.

    Нагадаємо
    29 вересня автомобільний концерн Volkswagen AG (VW) провів первинне розміщення акцій Porsche AG по верхній межі раніше озвученого цінового діапазону.

    IPO Porsche стало найбільшим у Європі після розміщення акцій Glencore Plc обсягом близько $10 млрд, яке відбулося у 2011 році.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.