• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інфляція в Україні прискорилася до 24,4%

    Опубликовано: 2022-10-10 09:00:34

    Інфляція в Україні у вересні пришвидшилася до 24,4% у річному обчисленні, порівняно із 23,8% за підсумками серпня. Про це йдеться у макроекономічному огляді НБУ за жовтень.

    Інфляція в Україні у вересні пришвидшилася до 24,4% у річному обчисленні, порівняно із 23,8% за підсумками серпня.

    Причина пришвидшення
    «Основними чинниками посилення інфляційного тиску залишаються наслідки воєнних дій та російської окупації, а також ефекти перенесення від корекції курсу гривні», — зазначається у документі.

    Водночас стримують зростання цін фіксація тарифів на газ і тепло, часткове налагодження ланцюгів постачання, зокрема нафтопродуктів, зауважують аналітики Нацбанку.

    Нагадаємо
    Як писав «Мінфін», зростання споживчих цін в Україні у серпні 2022 року прискорилося до 1,1% з 0,7% у липні. У серпні 2021 року було зафіксовано дефляцію 0,2%, тому у річному вимірі за підсумками серпня 2022 року інфляція зросла до 23,8% з 22,2% за підсумками липня та 21,5% — за підсумками червня.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.