• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японія вислала російського консула через дії РФ щодо японського дипломата

    Опубликовано: 2022-10-05 13:30:43

    Міністерство закордонних справ Японії у вівторок 4 жовтня наказала російському дипломату покинути країну в шестиденний термін. Такі дії офіційного Токіо стали відповіддю на затримання та висилку з Росії консула Японія у Владивостоці через підозру у шпигунстві. Про це пише японське видання Kyodo News.

    Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші у вівторок, 4 жовтня, виступаючи перед журналістами сказав, що МЗС оголосив персоною нон-грата російського дипломата, котрий працював в консульстві в Саппоро, персоною "нон грата" та наказав йому покинути країну в шестиденний термін.

    Хаяші зазначив, що вислав російського дипломата після того, як в російському Владивостоці був затриманий японський консул Тацунорі Мотокі, котрого росіяни безпідставно звинуватили в шпигунстві, затримали та вислали з РФ.

    Очільник японського МЗС розкритикував росіян за "примусове" поводження з консулом під час його затримання. В тому числі через пов'язку на очі та фізичні обмеження. Він заявив, що затримання та допит японського консула російською владою були "явним і серйозним порушенням" міжнародного права і "вкрай сумні".

    Нагадаємо, після російського вторгнення Японія ввела санкції проти Росії, та згодом розширила їх. Також японський уряд неодноразово виділяв Україні допомогу.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.