• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нобелівська премія-2022: названо лауреатів у галузі фізики

    Опубликовано: 2022-10-05 10:00:02

    У 2022 році Нобелівську премію з фізики отримали француз Алан Аспе, американець Джон Клаузер та австрієць Антон Цайлінґер за новаторство у квантовій інформатиці. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресреліз організаторів премії.

    Цитата

    "Шведська королівська академія наук ухвалила рішення присудити Нобелівську премію з фізики 2022 року Алан Аспе з Франції, Джонк Клаузеру зі США та Антону Цайлінґеру з Австрії за експерименти із заплутаними фотонами, встановлення порушення нерівностей Белла та новаторство у квантовій інформатиці", – ідеться у повідомленні.

    Деталі

    Як зазначили, фізики провели новаторські експерименти з використанням заплутаних квантових станів, коли дві частинки поводяться як єдине ціле, навіть коли вони розділені. Їхні результати розчистили шлях для нових технологій, заснованих на квантовій інформації, додали організатори.

    Докладніше про відкриття лауреатів Нобелівської премії з фізики у 2022 році читайте за посиланням.

    Нагадаємо

    Нобелівську премію з фізіології та медицини у 2022 році отримав шведський біолог Сванте Паабо за відкриття, які стосуються геномів вимерлих гомінідів та еволюції людини.

    Вікторія Данильченко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.