• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Блінкен про псевдореферендуми: Вистава Росії для анексії, ми продовжимо допомагати Україні

    Опубликовано: 2022-09-30 13:30:49

    Державний секретар США Ентоні Блінкен випустив заяву щодо спроб Росії анексувати тимчасово окуповані території України. Про це повідомляє Держдеп США.

    За його словами, фальшиві "референдуми" Кремля – це нова спроба захоплення українських територій. Він зазначив, що їхні "результати" були сфабриковані у Москві й не можуть показувати волю народу України.

    Блінкен заявив, що США не визнають легітимність псевдореферендумів чи можливу анексію українських територій.

    "Ця вистава, влаштована російськими проксі, є нелегітимною і порушує міжнародне право. Це образа принципів міжнародного миру й безпеки", – сказав Блінкен.

    Також держсекретар підкреслив, що окупанти змусили тікати більшу частину населення на захоплених територій, а українців, які залишилися, змусили "голосувати" під погрозами зброєю.

    Резюмуючи, дипломат пообіцяв, що США та союзники продовжать підтримувати Україну у війні проти Росії й нагадав, що президент США Джо Байден сказав, що США завжди стоятимуть на територіальній цілісності України та підтримуватимуть її стільки, скільки потрібно.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.