• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чорногорія висилає шістьох російських дипломатів через шпигунську діяльність

    Опубликовано: 2022-09-30 11:30:45

    Міністерство закордонних справ Чорногорії 29 вересня оголосило шістьох дипломатів посольства Росії персонами нон грата через їхню активність, що суперечить Віденській конвенції про дипломатичні зносини. Про це повідомляється у Twitter відомства.

    Раніше ж у четвер, як передає місцеве видання Pobjeda, Агентство національної безпеки Чорногорії провело в Подгориці операцію в рамках розслідування проти кількох людей за підозрою у шпигунстві на користь російських спецслужб.

    Зазначається, що операція пройшла в координації з міжнародними партнерами Чорногорії згідно з ухвалою Спеціальної державної прокуратури та з дозволу Вищого суду в Подгориці.

    За даними видання, фігурантами справи є шість російських дипломатів, двоє громадян Чорногорії та 30 громадян Росії, які тимчасово проживають у Чорногорії. Пізніше стало відомо, що за підозрою у співпраці з російськими спецслужбами затримано дипломата Радомира Секуловича, який свого часу був спікером МЗС.

    З посиланням на прокурора та спікера Спецпрокуратури Вукаса Радоніча повідомляється також, поліція провела обшуки у квартирах та на інших об'єктах багатьох осіб у зв'язку з обґрунтованими підозрами у тому, що мало місце створення злочинної організації та шпигунство. При цьому він не уточнив, скільки саме людей було затримано і чи було вилучено щось під час обшуків.

    Інформацію про проведення великої поліцейської операції підтвердив на засіданні уряду і виконувач обов'язків прем'єр-міністра Дрітан Абазович. За його словами, це "міжнародна акція, що реалізується з нашими партнерами і спрямована на захист національних інтересів Чорногорії".

    Додамо також, що в серпні чорногорське МЗС вже висилало одного з російських дипломатів через діяльність, що суперечить Віденській конвенції.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.