• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шольц заявив про вирішальну роль німецької зброї на сході. Але знову відхрестився від танків

    Опубликовано: 2022-09-15 13:15:53

    Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що німецька зброя відіграє вирішальну роль у битві на сході України. Але Берлін не поспішає давати бойові танки. Відповідну заяву канцлер зробив на пресконференції, передає Politico.

    "Можна сказати, що та сама зброя, яку Німеччина зараз надала Україні, має вирішальне значення для розвитку конфлікту на сході України", – сказав Шольц про САУ Panzerhaubitze 2000, зенітки Gepard і легшу зброю.

    Він також зазначив, що Німеччина незабаром поставить Україні новітню систему ППО IRIS-T, яка ще не стоїть на озброєнні німецької армії.

    Однак він знову не дав чіткої відповіді про можливість постачання танків Leopard і БМП Marder. За його словами, такі кроки мають бути узгоджені із союзниками.

    "Позиція всього німецького уряду – всіх його членів і партій, які його підтримують – як і раніше, полягає в тому, що не буде жодних односторонніх дій Німеччини", – сказав він.

    Разом з тим глава МЗС Німеччини Анналена Бербок у недавньому інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung закликала коаліцію союзника України не затягувати з рішенням про танки.

    Марко Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.