• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова Єврокомісії фон дер Ляєн: Час бути рішучим, а не умиротворювати Росію

    Опубликовано: 2022-09-14 13:45:14

    Європа протистоятиме російській агресії, а не намагатиметься утихомирити Кремль. Про це заявила в Європарламенті президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн перед виступом першої леді Олени Зеленської.

    Вона запевнила, що "солідарність Європи з Україною залишиться непорушною", після чого перерахувала, чим і як Європа допомагає країні вистояти у повномасштабній війні, яку розв'язала проти неї Росія.

    "З першого дня Європа стоїть на боці України – зброєю, фінансуванням, гостинністю для біженців та найжорсткішими санкціями, які тільки бачив світ", – сказала голова Єврокомісії.

    Далі вона сказала таке: "Російський фінансовий сектор – на підтримці життєзабезпечення. Ми відрізали 3/4 банківського сектора Росії від міжнародних ринків. Майже 1000 міжнародних компаній пішли з країни. Автовиробництво впало на 75% у порівнянні з минулим роком. "Аерофлот" приземляє літаки, бо більше немає зайвих запчастин".

    За її словами, російські військові "дістають деталі з посудомийних машин та холодильників, щоб ремонтувати військову техніку, бо більше немає напівпровідників". "Російська промисловість – у занепаді", – зазначила фон дер Ляєн.

    Промовивши це, глава Єврокомісії додала – "і той, хто направив російську економіку на шлях забуття – це Кремль; така ціна за російський та путінський шлях смерті та руйнування".

    "Я хочу, щоб було зрозуміло дуже ясно: санкції залишаться в силі. Час бути рішучими, а не умиротворювати. Це має бути зрозуміло дуже чітко", – наголосила вона.

    "Те ж саме справедливо і щодо фінансової підтримки України", – резюмувала голова Єврокомісії.

    Євген Пилипенко
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.