• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іспанія збільшує ліміт ціни на газ через побоювання повного відключення російського газу

    Опубликовано: 2022-09-07 16:30:26

    Іспанія розширить ліміт ціни на газ для електростанцій, пов’язаних із важкою промисловістю, через побоювання, що Росія може припинити всі постачання газу до Європи по суші чи морю. Про це пише Reuters із посиланням на  заяву прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчес, передає УНН.

    Деталі

    Санчес сказав, що уряд тимчасово змінить правила ринку електроенергії, що стосуються використання тепла від промислових процесів, таких як виробництво плитки, бетону або добрив.

    Цитата

    «Ми зробимо виняток для великих споживачів (газу - ред.), щоб вони тимчасово були охоплені Іберійським механізмом», — сказав Санчес під час виступу в Сенаті.

    Він мав на увазі угоду з Європейським Союзом, яка дозволяє Іспанії та Португалії субсидувати вартість природного газу у виробництві електроенергії.

    Санчес сказав, що обмеження цін на газ, який використовується для виробництва електроенергії, вже заощадило іспанським домогосподарствам два мільярди євро з середини червня.

    Він висловив гордість у зв’язку з тим, що міністри енергетики Європейського Союзу в п’ятницю обговорюватимуть запровадження такого ж заходу в усьому блоці в рамках ряду варіантів стримування стрімкого зростання цін на енергоносії.

    Лобі зацікавлених компаній Acogen заявило, що цей захід може сприяти відкриттю 400 непрацюючих заводів і дозволить їм конкурувати «на рівних умовах».

    Нагадаємо

    Усіх громадян Італії попросять зменшити, а по можливості відключити опалення, починаючи з жовтня.

    Юрій Свиридюк

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.