• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ліз Трасс стає новим прем'єр-міністром Великої Британії

    Опубликовано: 2022-09-05 15:00:33

    Голова британського МЗС Ліз Трасс стане наступним прем'єр-міністром Великої Британії після того, як виграла у Ріші Сунака в боротьбі за крісло наступника Бориса Джонсона. Оголошення зробили 5 вересня, а сама Лізз Трасс подякувала за підтримку у Twitter, пише УНН.

    Цитата

    "Я маю честь бути обраним лідером Консервативної партії. Дякую за вашу довіру в тому, що я буду керувати нашою великою країною. Я вживатиму сміливих дій, щоб допомогти всім нам пережити ці важкі часи, розвинути нашу економіку та розкрити потенціал Сполученого Королівства", - наголосила Ліз Трасс.

    Деталі

    За даними BBC, голова так званого "комітету 1922" (парламентської групи від Консервативної партії у Палаті громад Великої Британії) сер Грем Брейді назвав цифри щодо перемоги Ліз Трасс над Ріші Сунаком. За його словами, Трасс набрала 81 326 голосів у порівнянні з 60 399 голосами за Сунака. Брейді додав, що явка становила 82,6%.

    Переможець на цих виборах лідера партії, де голосують лише члени Консервативної партії, автоматично стає головою британського уряду.

    6 вересня Ліз Трасс стане прем'єр-міністром країни, коли здійснить візит до королеви в Балморалі, щоб отримати запрошення сформувати уряд Великої Британії, відзначає видання.

    Доповнення

    Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на пресконференції 7 липня оголосив про відставку.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.