• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені пояснили любов людей до гіркого пива і кави

    Опубликовано: 2022-09-04 06:34:43

    Американські вчені провели дослідження з метою з’ясувати, чому деякі люди люблять гіркі смаки пива і кави, а деякі вважають за краще солодкі напої. Відповідь вони намагалися знайти в генах, що відповідають за смакове сприйняття, повідомляється Північно-Західного університету США (штат Іллінойс).

    Вчені відзначили, що від надмірного вживання солодкого виникає безліч проблем зі здоров’ям, а від алкоголю, який зазвичай гіркий, і зовсім гинуть сотні тисяч людей в світі.

    З метою з’ясувати, як гени впливають на сприйняття смаків, і розробити способи коригування цих переваг для того, щоб зробити раціон більш здоровим, генетики вивчили дані про харчування 336 тис. Чоловік.

    Фахівці розділили напої на гіркі (чай, кава, пиво, лікер, вино, грейпфрутовий сік) і солодкі (газована вода, підсолоджені напої та соки) і проаналізували, скільки і як часто люди їх вживали.

    Отримані дані зіставили з генетичним дослідженням.

    В результаті з’ясувалося, що відмінності в генах людей ніяк не впливали на їх смакові переваги. Учасники дослідження вибирали напої з урахуванням ефекту, одержуваного від них.

    «Людям подобається те, як кава або алкоголь змушують їх почуватися. Ось чому вони п’ють це, справа не в смаку », — пояснила один з авторів дослідження Мерилін Корнели.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.